Michal Čihař - LinuxTag 2005 – čtvrtek

LinuxTag 2005 – čtvrtek

První den návštěvy LinuxTagu . Hned na úvod musím přiznat, že jsem přijel až v šest večer, takže jediné co jsem stihnul, byla party na oslavu 10 let PHP a MySQL.

Po cestě vlakem (přestože německým ICE, tak bylo 15 minut spoždění a já už si pomalu zvykal na to, že doprava tu funguje přesněji než v Česku), jsem se ubytoval v hotelu. Recepční ve snaze navázat komunikaci prohodila, že Praha je určitě někde v Polsku a v zápětí mě pro jistotu donutila zaplatit předem. No nic člověk nemůže očekávat zázraky.

Pak již vyrážím směr kongresové centrum, kde se opět po roce koná LinuxTag. Dorážím těsně po šesté, kdy se oficiálně zavírá, tak zabere trochu přemlouvání než jsem propuštěn dovnitř (stačilo se domlouvat telefonem s lidmi co na mě čekali uvnitř, to byl dostatečný argument, že tam opravdu potřebuju jít :-).

Takže jsem úspěšně dorazil do LAMP area , kde se právě konala party k 10 letem PHP a MySQL. Byla to ovšem zároveň jediná příležitost, kdy se sešel kompletní tým phpMyAdmina:

Pak již následovala zábava podporovaná DJem:

Následně si autoři MySQL (víte že My z názvy není z angličtiny, ale jméno dcery autora, takže správná výslovnost je švédská, dost blížící se českému my?) a PHP převzali pamětní desky:

Poté už se všichni radostně vrhli na dorty:

Více:

Better, larger and uncut, aneb všechny fotky