Michal Čihař - Ne děkuji, pro Sun pracovat nechci

Ne děkuji, pro Sun pracovat nechci

Sice koukám, že už tu jejich reklama zmizela, ale pochybuji, že by už přestali schánět lidi, tak se podělím o zkušenosti s touto „přední světovou firmou vyrábějící hardware a software s pobočbou v České republice“ (takhle nějak bude vždy pojmenovaná v inzerátech personálních agentur, i když nějak nechápu ty tajnosti, když už to snad každému musí dojít).

Moje první zkušenost nastala krátce po absolvování školy, kdy jsem se objevil na seznamu absolventů a tudíž se na mě jako na vhodnou kořist vrhly personální agentury. Mezi nimi byla i nabídka této firmy a stejně jako ostatní jsem je vesele ignoroval, nějak jsem v té době nechtěl měnit místo.

Druhá zkušenost už byla o něco zajímavější – na firemní mail tehdejšího zaměstnavatele mi přišla nabídka zajímavé práce v mladém kolektivu pro nadnárodní spočnost vyvjíjející v České republice hardware i software. Opět jsem je vesele ignoroval a to jsem ještě netušil, že se jich už asi nezbavím.

Letos následovaly nabídky na soukromý email, nového zaměstnavatele ještě asi personální agentury nezjistily. Tentokráte mi napsala medzinarodna headhuntingova spolocnost, která hledá zaměstnance pre medzinarodnu spolocnost posobiacu v oblasti IT. Tentokráte už mi to nedalo a zeptal jsem se jestli nemůžou prozradit jméno zaměstnavatele. Tím jsem si ovšem naběhl a hned si to vyložili jako můj zájem. Aktivní slečna si dokonce někde opatřila moje telefonní číslo a zavolala mi. Po představení se zeptala, jestli mám čas, no odvětil jsem že mám, ale že pro Sun pracovat nechci. Reakce jí trochu překvapila, ale přesto se mě snažila zlákat, že se na mě hrozně moc těšila, jak si spolu popovídáme u pohovoru :-). No nakonec jsem jí ještě řekl, že Solaris nepovažuju za perspektivní kernel a s tím jsme se rozloučili.

Update: Jo ještě se mě ptala, jestli neznám někoho, koho by tato nabídka mohla zaujmout, tak jsem ji odpověděl něco v tom smyslu, že neznám moc lidí, které ještě neotravovali a rozdhodně jim nehodlám dát další kontakty.

Podprahové sdělení pro případné personalisty: Pro Sun opravdu pracovat nehodlám.