Michal Čihař - Do roka a půl...

Do roka a půl...

Aneb nikdy neříkej nikdy. Před rokem a půl jsem slavnostně ohlašoval konec místního blogu . Za ten rok a půl jsem z abclinuxu úplně nezmizel nikdy, jenom prostě už tomu nevěnuji tolik času jako dřív. Poslední dobou ovšem nějak občas mám potřebu se k něčemu vyjádřit v češtině a chybí mi pro to vhodný prostor. A to i přesto, že kromě vlastního anglicky psaného blogu jsem si začal psát články na vlastní portál o phpMyAdminovi (kde je sice ještě na dlouho o čem psát, ale přecejenom už mám články na nejbližší měsíc hotové, tak to už člověk ztrácí motivaci :-)).

Blog dnes nabízí skoro každý druhý portál v ČR, ale zakládat další blog mi nějak přijde zbytečné, zas tak moc toho snad produkovat nebudu :-). Tak mě tu teda máte zpátky. Předpokládám, že za další veřejné prohlášení na téma svého blogu, opět dostanu vynadáno, tak jako se tomu stalo před rokem a půl, ale co se dá dělat…

Za ten rok a půl jsem se rozhodně nenudil, kromě práce (která mě teď zavála do Japonska) zbývá čas i na další věci. Za chvíli už to bude rok, co jsem se v Gammu stal z řadového vývojáře vrchním údržbářem . Během údržby zjišťuji čím dál tím víc, že dnešní doba chce něco úplně jiného a dokonce jsme pro to začali i zpracovávat návrh, ale na víc zatím nebyl čas (o tomto ještě v dohledné době nějaký PR blog post napíšu).

Když koncem letošního roku klesly ceny českých domén, rozhodl jsem se, že je na čase zkusit oživit můj dlouholetý nápad s portálem věnujícím se phpMyAdminovi . Po měsíci a půl provozu nemůžu říct. že by se jednalo o propadák, ale není to ani nijak hyper úspěšný web. Nicméně s ohledem na prostředky vynaložené na reklamu (nic) to je celkem dobré :-). Zatím mám o čem psát (teda spíš jsem laťku s frekvencí publikování nastavil dostatečně nízko, takže stíhám), tak teď musím počkat až se články ve výsledcích Googlu probojují na vyšší pozice a uživatelé je najdou. České vyhledávače jsou v tomto na nic, asi je už nikdo nepoužívá :-).

Hmm nějak jsem se rozepsal, to by pro začátek mohlo stačit, pokračování někdy příště.